Halloweenmuffins

Halloween - Varför inte passa på att bjuda vänner och bekanta på en ruskigt trevlig fest?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • ¾ dl mjölk
  • 1 ½ dl Dansukker rörsocker eller strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk Marsanpulver eller 1½ msk potatismjöl och 1 tsk Dansukker vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 5 dl Dansukker florsocker
  • 1 msk flytande margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men koka inte.
    2. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, Marsanpulver och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
    3. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.
    4. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.
    5. Blanda samman florsocker, margarin och vatten till en slät smet. Dela glasyren och färga efter önskemål. Garnera kakorna med glasyren. Låt torka. Glasera och garnera efter egen fantasi.

    Liknande recept

    5
    1 h 15 min
    12

    Kommentarer (2)

    elvira13 20 september 2011

    Fina muffinasar och goda jätte smart tips :)

    mumsfilibabba1 11 oktober 2011

    grattis MrsC! Ett lyckat och supergott recept! (:

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben