Havrebaguetter

Blir 4 bröd.

Ingredienser

  • 1/2 pkt (25 g) jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 1/2 dl fiberhavregryn
  • 10 1/2 dl dinkelmjöl (eller vanligt vetemjöl)
  • Instruktioner

    1. Ugn 260º och 150º.
    2. Smula ner jästen i en bunke, strö över salt och honung. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Häll på resten av vattnet.
    3. Tillsätt fiberhavregryn och sist vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa under handduk ca 1,5 timme.
    4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll ut den jästa degen på ett väl mjölat bakbord. Knåda inte degen. Skär bara med vass kniv eller degskrapa, dela degen i 4 delar. Forma till baguetter och mjöla lätt. Lyft över till plåten och vrid i spiral.
    5. Grädda genast i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150° och grädda ytterligare ca 10 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15

    Kommentarer (2)

    anita37 19 augusti 2008

    Jättegott mjuksegt bröd med blåsor i. "Det där skulle göra sig fint på hyllan i ett bageri" sa min man när han fick se de mjöliga vridna bröden på gallret. Kommer att bakas många gånger.

    zudette 19 april 2009

    Supergott bröd som blev uppskattat hemma likaväl som av mina gäster! Det var mycket enkelt att baka! TACK!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben