Havrebaguetter

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Snabba, lätta och goda

Ingredienser

  • 1 pkt/påse KronJäst för matbröd (blå)
  • 5 dl vatten
  • 4 dl havregryn
  • 1,1 l vetemjöl special
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • Garnering
  • 1 ägg
  • 2 dl pumpafrön
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Lös den i det 37-gradiga vattnet. Tillsätt salt, socker och havregryn. Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet i 30 minuter. Dela degen i 15 bitar och forma till baguetter, ca 10 cm långa.. Sätt ugnen på 225°C. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 – 40 minuter. Pensla med ägg och strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben