Havreflarn knäckiga

Serverar: 40 portioner

Tid: 8 minuter

Gott och snabbt!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 120 g smält margarin/smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och häll det över havregrynen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör samman till en smet. Använd sedan en vanlig tesked för att fördela lagom stora klickar på smörpapperet. Grädda i 175 grader i ca 8 minuter. Låt kakorna svalna innan ni tar av dom från smörpapperet!
    2. Vill man inte ha havreflarnen knäckiga eller sega så tar man inte med ljus sirap.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (2)

    Cello79 23 augusti 2011

    Omtyckta!

    jennienil 25 augusti 2011

    Supergoda men de blir gigantiska även med en tesked... Kommer att bakas många ggr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben