Havrekaka a´la Johanna

Serverar: 4 portioner

Havre är ju nyttigt så då måste dom här vara lite nyttiga i alla fall

Ingredienser

  • Deg
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 dl socker
  • 100 g smält margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 250 g margarin
  • 2,5 dl socker
  • 4 dl havregryn
  • 6-10 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Degens alla ingredienser blandas samman och bredes ut i en smord lånpanna.
    2. Fyllningen röres ihop och kokas upp. Låt den svalna något innan den bredes över degen.
    3. OBS! Fyllningen ska bres på degen innan den gräddas.
    4. Gräddas i 225 grader i ca 15 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben