Thaikyckling á la Johanna

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En rätt jag ofta åt på en liten thai restaurang i Göteborg. Så jag härmade efter... och detta är mitt bästa thai recept!!!

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfiléer, Kronfågel
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2 stora gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk fisksås
  • 39 g Santa Maria chicken thai wok "spice mix"
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen färdig och dela i mindre bitar och lägg åt sidan.
    2. Skär löken i båtar och paprikan i större snygga bitar ca 3x3cm. Stek löken och paprikan snabbt (inte för länge, grönsakerna ska vara krispiga) ta upp paprikan och löken och lägg vid sidan.
    3. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan, häll över kryddmixen och kokosmjölken, låt sjuda en liten stund ca 5-10 min. Lägg sedan tillbaka löken och paprikan och låt allt bli varmt...
    4. Serveras med Basmatiris
    5. LCHF:aren serverar med smörstekt blomkålsris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben