Havremums

Serverar: 20-25 portioner

Enkel och god långpannekaka med smak av kanel och havregryn. God till en kopp kaffe!

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 1 ägg
  • 7 dl mjöl
  • 100 g smält margarin
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • Glasyr
  • 300 g margarin
  • 2 tsk kanel
  • 3 dl socker
  • 4,5 dl havregryn
  • Instruktioner

    Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra produkter i äggblandningen, häll i det smälta margarinet och mjölken och vispa ihop allt. Häll i en smörjd långpanna. Blanda alla ingredienserna som ingår i glasyren i en kastrull och låt allt smälta samman till en röra. Bred ut röran på smeten som du har i långpannan. Stoppa in i ugnen på mittersta falsen, i 15 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    blodpudding 18 januari 2009

    Måste tacka för ett super recept :-) hade inget vanligt havregryn hemma så jag tog drygt 4dl fiberhavregryn i stället å sen tog jag en skvätt strå rom i kaksmeten å dom blev förföriskt goda! så en klar 5:a från mej! /Linda

    bofink35 14 september 2010

    Jättegod och enkel men jag tyckte det lät lite lite med ett ägg så jag tog tre och det gick bra det med.

    PeggyM 21 januari 2011

    Tack för detta goda recept, det var mycket lättbakat och blev supergott. Kommer att baka det fler gånger. Tusen Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben