Havretekakor

Serverar: 16 portioner

Enkla att göra och goda att äta.

Ingredienser

  • 4 dl kokande vatten
  • 4 dl havregryn
  • 25 g matfett
  • 2 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk sirap
  • 50 g jäst
  • ca 11 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Häll det kokande vattnet över havregrynen. Klicka i matfettet och rör om. Låt stå i 30 min.
    2. Tillsätt salt, vatten och sirap. Smula ner jästen och tillsätt det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
    3. Låt jäsa övertäckt i 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bitar. Rulla bullar och platta ut till tekakor.
    4. Lägg de på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben