Koka upp vatten och mät upp havregryn i en större bakbunke.
Häll vattnet över grynen och rör om. Låt svalna innan du fortsätter.
Rör i mjölk, sirap, olja och salt. Lös upp jästen i lite degspad.
Tillsätt dinkelmjölet och fortsätt tillsätta vetemjöl tills konsistensen känns bra.
Jäs degen under duk i 30 minuter.
Arbeta degen några minuter och dela den i 12-15 jämnstora bitar.
Platta ut till ca 1-1,5 cm runda kakor som läggs på smorda plåtar.
Jäs i ca en halvtimme.
Sätt ugnen på 225 grader
Grädda 7-9 minuter tills färgen ser bra ut
Pensla ovansidan med lite smör eller margarin medan kakorna fortfarande är varma.
Istället för sirap kan man även använda honung.
Vetemjölet kan bytas mot rågsikt.
Det här brödet har blivit en favorit hos oss. Kanon gott.