Äppelsockerkaka med dinkelmjöl

Tid: 45 minuter

Supergott och saftigt. Serverade kakan med vaniljsås. Super duper gott:)

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 3 dl dinkelmjöl siktat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 äpple
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 ½ liters form. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och sockret poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör om med en sked. Tillsätt margarin och vatten. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Skala äpplet, kärna ur och skiva. Doppa äppelskivorna i kanel och tryck ner dem i smeten. Sätt in formen på det nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Servera kakan ljummen med vaniljsås.
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    4.9
    1 h 15 min
    12-14
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben