Formbröd med dinkelmjöl

Lätt att baka, gott att äta och med bra kolhydrater! Ett härligt bröd, helt enkelt. Receptet ger två bröd.

Ingredienser

  • 1 l naturell yoghurt
  • 50 g jäst
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetekli
  • 6 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1 l dinkelsikt
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Värm yoghurten till 30º. Smula i jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt övriga ingredienser.
    2. Arbeta degen med degkrokar i 5-10 min. Häll sedan smeten i två smorda 2-liters bakformar. Den ska vara betydligt lösare än en vanlig bröddeg!
    3. Låt degen jäsa i ugnen på 50º. När degen jäst till 1-2 cm under formens kant ökas värmen till 200º. Grädda sedan brödet i ca 40 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 40 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben