Extragott formbröd

Serverar: 2 portioner

Jättegod formfranska. Jag brukar alltid dubbla receptet, för då fyller det en hel långpanna.

Ingredienser

  • 50 g smält margarin
  • 5 dl ljummen mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2-3 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 15-16 dl vetemjöl
  • Vallmo- eller sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till degen. Spar lite av mjölet och använd vid utbakningen.
    2. Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 min.
    3. Dela degen i 2 delar. Dela sen varje bit i 2 delar.
    4. Baka ut varje del till en lång rulle. Vira 2 längder om varann. Gör likadant med de två sista längderna.
    5. Lägg båda bröden i 2 smorda avlånga formar. Jäs 30-40 min.
    6. Pensla bröden med vatten och strö på vallmo- eller sesamfrö.
    7. Grädda lågt ner i 250* ugn. Sänk värmen genast till 200* och grädda i 25-30 min.
    8. Låt bröden kallna under bakduk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 40 min
    1
    1

    Kommentarer (2)

    Lila-76 24 mars 2009

    Perfekt bröd att göra i långpanna, så himla gott och vitt! Gillades av alla, få ingredienser gör det smidigt att baka.

    emehan 7 januari 2010

    Jag ersatte 3 dl mjöl till grahamsmjöl så känns det inte så vitt, gott blev det med!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben