Glutenfritt formbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Ett enkelt bröd för den som är glutenintolerant. Passar även den som inte tål mjölkprotein.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk fiber husk
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • (alt. 1 dl finriven morot)
  • ca 1 l glutenfri mjölmix, ex finax mjölmix
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till fingervarmt och häll över jästen. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla i 10 minuter. Blanda ner olja, salt, brödkryddor och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl, den ska vara ganska kladdig. Olja in en avlång form, ska rymma ca 1,5 liter. Klicka i smeten och släta till ytan. Täck över och låt jäsa i 30-45 minuter. Grädda på nedersta falsetten i 200 grader, i ca 30 minuter. Stjälp upp formbrödet när det svalnat lite.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    Mgutsch 9 augusti 2010

    Gjorde detta bröd till min kille igår, blev superfint och saftgt! Jag valde att ha i morot vilket gav det hela lite härlig färg också, annars brukar det bli så otroligt vitt och tråkigt! Superrecept med andra ord! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben