Serverar: 1 portioner
Tid: 1 timme 40 minuter
Ett enkelt bröd för den som är glutenintolerant. Passar även den som inte tål mjölkprotein.
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till fingervarmt och häll över jästen. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla i 10 minuter. Blanda ner olja, salt, brödkryddor och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl, den ska vara ganska kladdig. Olja in en avlång form, ska rymma ca 1,5 liter. Klicka i smeten och släta till ytan. Täck över och låt jäsa i 30-45 minuter. Grädda på nedersta falsetten i 200 grader, i ca 30 minuter. Stjälp upp formbrödet när det svalnat lite.
Gjorde detta bröd till min kille igår, blev superfint och saftgt! Jag valde att ha i morot vilket gav det hela lite härlig färg också, annars brukar det bli så otroligt vitt och tråkigt! Superrecept med andra ord! =)