Morotstortilla formbröd i ugn eller bakmaskin

Serverar: 1 portioner

Tid: 3 timmar

Ett formbröd med massor av smak. Perfekt som smakfullt bröd till frukostmackan med ost på. Eller när ni gör räkmackor. Skivat på längden blir det toppen till smörgåstårta eller landgång. När jag gör det i ugn brukar jag pensla med vatten eller filmjölk och strö på sesamfrön.

Ingredienser

  • 33 cl vatten
  • 25 g smör
  • 1-2 morot (100 g grovriven)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 28 g tortilla dipmix (1 påse)
  • 520 g vetemjöl special (8-9 dl)
  • 1½ tsk torrjäst
  • Instruktioner

    1. I ugn: Blanda alla torra ingredienser med mjölet och grovriv moroten. Smält smöret och tillsätt vattnet, låt bli 40-45 grader. Häll vattnet i en bunke och blanda i mjölblandningen sen morötterna. Arbeta med degkrokar i minst 30 minuter. Det kommer att vara en ganska lös och seg deg. Täck bunken med bakduk och låt jäsa i ca 50-60 minuter på varm plats. Vält upp degen på mjölat bakbord och pudra över lite mjöl. Tryck ut med handflatorna så det blir en rektangel och rulla ihop den från långsidan. Lägg med skarven nedåt i en välsmord avlång brödform på ca 2 liter. Låt jäsa i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla eventuellt med vatten eller filmjölk och strö över sesamfrön. Grädda på nedersta falsen i 30 minuter.
    2. I bakmaskin: Lägg alla ingredienser i den ordningen de står i ingredienslistan i degbunken. Sätt maskinen på standardprogram 900 g.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben