Formbröd med lantbrödsmjöl

Ett gott och smidigt bröd som är bakat med lantbrödsmjöl av 4 sädesslag och linfrön. Det blir ett bröd av detta recept som får jäsa i formen innan det gräddas.

Ingredienser

  • 25 g jäst, ½ pkt (dela på diagonalen)
  • 3 dl vatten, 37°
  • 3 dl lantbrödsmjöl av 4 sädesslag
  • 2 dl vetemjöl special
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl linfrön
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet.
    3. Tillsätt de torra ingredienserna. Spara ev lite mjöl. Arbeta degen väl, gärna i maskin. Tillsätt ev lite mer mjöl tills den släpper kanterna.
    4. Smörj en brödform, 1½ liter med olja. Häll upp degen i formen och släta till den. Snitta ev brödet på ovansidan. Täck med bakduk och låt den jäsa i ca 35-40 minuter.
    5. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på bakgaller under bakduk.
    6. Tips! När brödet är färdigt ska det låta ihåligt om man knackar på brödets undersida.
    7. Lycka till! Njut av hembakat bröd!

    Liknande recept

    4.7
    1 h 40 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben