Lätt att göra och goda blir dom. Smakar bäst dagsfärska.
Ingredienser
5 dl ljust lantbrödsmjöl
1 tsk salt
½ tsk hjorthornssalt
1 ägg
½ dl flytande margarin
3 dl filmjölk
Instruktioner
Blanda samman mjöl och salterna.
Tillsätt ägg, margarin och filmjölk och rör snabbt ihop till en deg som delas i 15 bitar och formas till runda bullar.
Värm en stekpanna till medelvarmt. Jag hade på 4 utav 6.
Kavla ut bullarna på mjölat bakbord till runda tunna kakor, ungefär 18 cm i diameter. På slutet kavlas kakorna med en kruskavel, se fotot, eller prickas mycket noga med en gaffel.
Grädda kakorna i torr stekpanna ca 2 minuter på var sida och låt dem svalna under en bakduk.
Ser väldigt goda ut. Går det bra att frysa dem?
Jag har stoppat in några i frysen nu och återkommer senare om hur de blev efter upptining.
Tackar för receptet det ska jag testa , verkar enkelt och göra hör av mig när jag har provat.
Kanon goda mmm detta blev en klar favorit.. Ska göra flera idag Kram Lena
Hej! Ursäkta en skånska, men jag undrar bara om jag kan jämnföra lefsor med tunnbröd? Dom ser hemskt fina ut :) /Li
Smakade bra men degen vart lite lös