Lefsor med messmör

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är ett norskt recept där man ursprungligen får messmöret vid sidan om

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 1 tsk pomeransskal
  • 1/2 dl messmör
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt messmör, ägg och fil och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje degbit till en ca 15 cm rund kaka. Har du en kruskavel så använd den vid sista kavlingen. Hetta upp stekpannan utan fett och grädda bröden ett i taget på medelstark värme ca 2 minuter per sida. Låt kallna under bakduk.

    Liknande recept

    4.3
    8-10
    3

    Kommentarer (1)

    Lena 9 februari 2009

    Detta måste jag testa till helgen då vi ska ha soppa. verkar också så underbara. Åter kommer med betyg efter helgen. Kram Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben