Renskav med messmör och lingon

Serverar: 5 portioner

Renskav med messmör ngt att variera med.

Ingredienser

  • 400 g renskav (eller viltskav)
  • Svenskt smör
  • 10 g strimlade morötter
  • 10 g strimlad rotselleri
  • 1 skivad gul lök
  • 6 dl köttbuljong
  • 2 dl Milko Vispgrädde 40%
  • 100 g Fjällbrynt Messmör
  • 1 tsk krossade enbär
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Maizena
  • 0,5 dl frysta lingon
  • 10 g hackad persilja
  • Instruktioner

    Bryn skav i smör tills det har fått färg. Tillsätt morötter, rotselleri och lök och bryn utan att det tar färg. Häll över buljongen och låt sjuda, ca 30 minuter tills köttet är mört. Tillsätt grädde och smaka av med messmör, enbär, salt och vitpeppar. Red av med maizena till önskad konsistens. Tillsätt lingon och persilja. Servera genast med kokt potatis och inlagd gurka

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben