krispiga chokladbars med messmör

Tid: 2 timmar 10 minuter

När orken tryter eller bara som en liten kaka till kaffet.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 1 ask messmör á 275 g
  • 4 dl branflakes eller liknande fullkornsflingor
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. 20 bitar
    2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i micro eller över vattenbad tillsammans med messmöret. Tillsätt branflakes och russin och rör om tills allt täcks av chokladen. Tryck ut smeten i ett jämnt lager i en form, ca 12*20 cm , klädd invändigt med smörgåspapper. Låt stelna i kylen ca 2 timmar och skär sedan i bitar. Förvara i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kicki8 20 juli 2013

    Gott, men sött. Ska prova med mindre messmör och sötmandel nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben