Krispiga chokladbollar

I brist på havregryn här hemma blandande jag i diverse flingor i chokladbollssmeten istället. Resultatet blev väldigt lyckat, speciellt dom med kalaspuffar i!

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2-3 msk kallt kaffe
  • 3-5 dl flingor t.ex cornflakes, rise crispes el. kalaspuffar
  • Garnering
  • Pärlsocker, kokosflingor eller strössel
  • Instruktioner

    1. 1. Rör smör och socker till en jämn smet.
    2. 2. Tillsätt kakao, vaniljsocker, kaffe och valfri sorters flingor och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp.
    3. 3. Häll upp kokosflingor, pärlsocker eller strössel i en djup tallrik. Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna, pärlsockret eller strösslet.
    4. Lägg bollarna i en burk och förvara i kylskåp. De går också att frysa in.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Dunadain 5 december 2010

    Mycket goda. Vi valde rice krispies varianten. Problemet med dem var att de var krispiga endast första dagen. Nästa dag var det som att tugga tuggummi. Så gör antingen liten sats, eller ge det till barnen att glufsa i sig alla på samma dag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben