Chokladbollar

Serverar: 35 portioner

Gör en stor sats och frys in. Chokladbollar tinar snabbt.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten
  • 5 dl snabbhavregryn
  • Garnering
  • Kokosflingor, pärlsocker, hackad mandel eller sesamfrön Gör så här
  • Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn. Forma runda bollar och rulla dem i kokos, mandel eller sesamfrön. Förvara i frysen eller kylen. Tips: Byt ut vattnet mot kaffe, konjak, rom eller likör
  • Instruktioner

    Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn. Forma runda bollar och rulla dem i kokos, mandel eller sesamfrön. Förvara i frysen eller kylen. Tips: Byt ut vattnet mot kaffe, konjak, rom eller likör.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    permat 13 oktober 2008

    goda! men skulle jag lagt i 5 dl havregryn som det står så skulle de blivit snustorra...räckte gott och väl med knappt 4.

    mikaelaholmlund 18 januari 2010

    jag hade 5 dl havregryn, och lite mer kaffe istället. blev supergott!

    eljasso 4 juli 2010

    chokladbollar är de godaste fikan jag vet mums

    ica86 17 juni 2013

    Jättegoda men jag körde på äkta vaniljsocker. Ska testa vaniljstång nästa gång :) Gjorde dubbelsats :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben