Krispiga chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Mmmmmmm!!!!!!

Ingredienser

  • Chokladflingor
  • 100 g ljus eller mörk choklad
  • 1 msk olja
  • 4 dl flingor (majsflingor, frukostflingor)
  • Chokladsmet
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2-2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Chokladfyllning
  • 100 g ljus choklad, hackad (går bra med mörk choklad också)
  • 1 dl grädde
  • Chokladglasyr
  • 20 g smör eller margarin
  • 1 msk kakao
  • 1-2 msk vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra chokladflingorna. Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad. Flytta kastrullen från plattan när chokladen har smält och rör ner flingorna och blanda tills alla flingor är täckta med den smälta chokladen. Lägg ut chokladflingorna på smörpapper och låt stelna i kylskåpet.
    2. Smeten: Sätt ugnen på 210°C. Smält smöret och vispa ägg och socker under tiden, vispa tills det blir pösigt (ju längre du vispar desto bättre). Blanda i de övriga ingredienserna och smöret, när det har smält, tills du får till en fin smet (blanda inte för länge bara). Häll upp smeten i muffinsformarna till lite mer än halva formen. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter och låt sedan muffinsen svalna.
    3. Fyllningen: Koka grädden och lägg sedan i chokladbitarna medan grädden är varm. Rör om tills det tjocknar. Gör hål i muffinsen (1½ cm i diameter) och fyll i chokladfyllningen.
    4. Glasyren: Smält smör/margarin och låt det sedan stå och svalna. Blanda alla ingredienser och rör om tills du får en smet.
    5. Bred glasyren på muffinsen och lägg på chokladflingorna.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jzw0010 26 januari 2009

    Åååh så goda de här muffinsen var!! Rena himmelriket! Roliga att göra också, krävde lite pyssel. De försvann i ett nafs!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben