Krämig och krispig räkpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god paj som både är krämig och krispig. Krämig på grund av yogurten och krispig på grund av sugarsnapsen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 100-150 g smör
  • Några tsk vatten
  • Fyllning
  • Valfri mängd tigerräkor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Valfri mängd lake
  • 3 msk turkisk yoghurt (lätt om man vill)
  • 2 msk keso (mini om man vill)
  • Valfri mängd sugarsnaps
  • 3 ägg
  • 2 msk dill
  • Riven ost
  • Kryddor
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Börja med att göra pajskalet. Blanda vetemjöl med smöret och tillsätt vatten om det behövs. Tryck ut pajdegen i en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen i ca 10 min (tills skalet har blivit gyllene)
    3. Fräs vitlöken i smör i en stekpanna. Stek tigerräkorna och krydda med salt och citronpeppar. Ta bort stjärtarna från tigerräkorna. Blanda sedan ner turkisk yogurt, keso samt dill och värm upp.
    4. Hacka sugarsnapsen och blanda dem med räkorna och yogurtblandningen.
    5. Vispa äggen och blanda dem med räkblandningen i en skål. Häll sedan ner ägg/räkblandningen i pajskalet. Skeda sedan ut klickar av keso samt strö över de andra räkorna (räkor i lake). Strö till sist över riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills pajen har fått fin gyllenebrun färg. Klart!

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben