Köttfärssås med messmör

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det låter säkert jätteskumt med messmör i köttfärssåsen. Jag gillar inte messmör i vanliga fall men i detta var den kanongod att ha i.

Ingredienser

  • ca 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 4 msk mjöl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • ½ dl ketchup
  • 1 msk soja
  • 1 dl grädde
  • 3 msk messmör
  • Vitpeppar
  • (salt)
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen. Hacka löken och fräs tillsammans med färsen.
    2. Rör ner mjöl och bryn en stund så att mjölsmaken försvinner.
    3. Smula ner köttbuljongtärningen och häll i vattnet och koka upp.
    4. Rör ner ketchup, soja, grädde och messmör efter tycke och smak.
    5. Låt puttra samman lite.
    6. Smaka av med vit/svartpeppar och eventuellt salt om du tycker det behövs. Jag skippade saltet då det ändå ingår både buljongtärning och soja.
    7. Vill du ha den lösare häller du i mer vätska.
    8. Tillbehör är valfritt, jag tog pasta och riv sen över lite parmesan ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben