Morfars lefser

Serverar: 18 portioner

Lätta att baka. Går utmärkt att frysa. Degen blir kladdig, men med lite vetemjöl på bakbordet och händerna fungerar den alldeles utmärkt att hantera

Ingredienser

  • 1 l kärnmjölk eller lättfil
  • ½ dl sirap
  • 1 msk bakpulver
  • cirka 2 l rågsikt
  • Vetemjöl till utbakningen
  • Instruktioner

    Blanda sirapen i degvätskan, tillsätt rågsikten i omgångar. Degen blir kletig. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 delar. Platta ut till runda kakor 3-4 mm tjocka, Strö över vetemjöl så blir de lättare att hantera. Använd eventuellt kruskavel. Grädda i stekpanna ovanpå spisen, medelstark värme.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    30
    2
    4.7
    1 h 30 min
    32
    6

    Kommentarer (1)

    funnyfanny 15 oktober 2009

    Oj, oj, oj vilka barndomsminnen jag har till dessa godingar! Morfar stekte dem direkt på plattan och jag åt dem varma med smör på. Ska baka dem ikväll!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben