Lägg de frysta bären i en valfri form med flat botten (spara ev några till garnering).
Blötlägg 2 av gelatinbladen i kallt vatten Blanda hallonsaften med vattnet i en kastrull och lägg i gelatinbladen. Värm under omrörning tills gelatinet smält. Ta av kastrullen och låt svalna.
Häll blandningen i formen med bären. Ställ att stelna i kylen.
Blötlägg de 3 återstående gelatinbladen. Rör ner dem i den varma gröten. Smaksätt med strösocker och vaniljsocker. Låt gröten kallna.
Hårdvispa grädden och blanda i den.
Häll grötblandningen över det stelnade hallongeléet och ställ in i kylskåpet ca 1 dygn.
Doppa skålen i hett vatten ett ögonblick och stjälp upp. Garnera ev med lite hallon.
Det var en julrgröt som hette duga, nej morfars grötdessert var det ju, ha ha. 5 poäng för både dig o morfaqr.
minou-nr115 december 2011
Mycket trevligt recept.
Heter dansk Julpudding enligt "orginalet".
Publicerades för första gången i Allt Om Mat den 6:e december 1971.
Varför jag minns detta ? Jo, då föddes min yngste son och jag hade den som lektyr :)
wallerina15 december 2011
Borde kanske stå att man ska koka gröten först vilket tar uppåt en timma !
Men man kan ju också köpa färdig risgrynsgröt.
Det var en julrgröt som hette duga, nej morfars grötdessert var det ju, ha ha. 5 poäng för både dig o morfaqr.
Mycket trevligt recept. Heter dansk Julpudding enligt "orginalet". Publicerades för första gången i Allt Om Mat den 6:e december 1971. Varför jag minns detta ? Jo, då föddes min yngste son och jag hade den som lektyr :)
Borde kanske stå att man ska koka gröten först vilket tar uppåt en timma ! Men man kan ju också köpa färdig risgrynsgröt.