Saltgurka från Motala

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 3 dagar 30 minuter

Ett gott tillbehör som min morfar gjorde den.

Ingredienser

  • 10-12 små gurkor, sk västeråsgurkor
  • 1 dl salt
  • 1 liter vatten
  • ½ krm natriumbensoat
  • Dill (gärna kron)
  • Instruktioner

    1. Mät upp salt och bensoat i ett kärl som tål värme och kyla.
    2. Koka upp vattnet. Slå på lite kokande vatten först så att saltet löser sig och slå sedan på resten vatten. Låt svalna.
    3. Tvätta gurkorna och dillen.
    4. När saltvattnet är kallt varvas gurkorna och dillen ner i saltvattnet. Lägg på ett fat med en tyngd på så att gurkorna hålls nere. Låt stå i minst tre dagar i kylskåpet.
    5. Om gurkorna räcker så länge kan de stå minst en vecka i kylen. Servera till kötträtter och till smörgåsar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    WiolaH 4 september 2009

    Detta låter gott och lagom för ett 1 personshushåll........ Ska genast prova!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben