Biffgryta med senap och saltgurka.

Serverar: 4 portioner

En god gryta med lövbiff och saltgurka.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 1 gul lök, (hackad)
  • 2 msk matolja
  • 1 msk kalvfond på flaska eller ½ köttbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 ½ msk ljus dijonsenap
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • 2 saltgurkor (ca 200 g), tärnade
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla biffen och bryn den i matoljan. Fräs med löken mot slutet. Lägg över alltsammans i en kastrull och tillsätt kalvfond, vatten, grädde och senap. Koka ihop grytan sakta i 2-3 minuter. Red av med maizenaredning. Lägg i saltgurka, smaka av med salt och peppar. Strö lite hackad persilja över
    2. Serveras med kokt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben