Svärmors saltgurka
Serverar:
30 portioner
Tid:
1 timme
Hälsingerecept.
Ingredienser
4 l vatten
5 dl grovt salt
3/4 dl ättikssyra
3 tsk koncentrerad flytande Attamon
20 st (ca 2 kg) hela Västeråsgurkor
2 gula lökar i skivor
20 st krossade kryddpepparkorn
Dillkronor
Pepparrot
Svarta vinbärsblad
Instruktioner
Blanda vatten, salt och ättikssyra och koka upp. Låt kallna och tillsätt Attamon.
Varva alltsammans och slå över den kalla lagen.
Liknande recept
Svärmors tacopaj
4.1
4-5
6
Svärmors Heta Taco Paj
4.8
1 h
4-5
11
Svärmors Flädersaft
4.2
3
3
Senap, svärmors sötstarka
4.6
30 min
2
6
Köttbullar à la svärmor
4.5
4
4
Biffgryta med senap och saltgurka.
4
4
Saltgurka från Motala
3 d 30 min
10-12
1
Fredriks saltgurka
4
15 min
8
Svärmor Gittans enkla tonfisklåda
40 min
6-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!