Fredriks saltgurka

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Lätt att göra och smaskig så det förslår.

Ingredienser

  • 1 kg Västeråsgurka
  • 5 dillkronor
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt (ej seltin)
  • 2 msk socker
  • 3 msk ättika
  • ½ krm cayennepeppar
  • ½ krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, socker, salt och ättika och låt svalna lite.
    2. Tvätta gurkorna och varva dem med dillkronorna i en stor glasburk.
    3. Häll i senapskornen, cayennepepparn och natriumbensoat i burken med gurkorna och slå sedan på lagen när den svalnat lite.
    4. Behöver stå i ca 2-3 dagar innan man äter den. Förvara svalt.
    5. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben