Fredriks seglarlimpa

Gott med limpa och ost till kokt choklad.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ msk ättiksprit
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 3 msk sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk anis
  • 1 ½ tsk fänkål
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 8-9 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smula ner jästen i bunken och rör ut den med vattnet. Blanda i ättiksprit, fett, sirap, salt, kryddor och nästan allt mjöl. Knåda degen ordentligt tills den släpper bunkens kant, gärna med hushållsmaskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 3 avlånga limpor. Lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Jäs övertäckta ca 30 minuter.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 21 maj 2009

    Tack för ett gott recept. Fast jag som är novis var lite osäker om vattnet skulle vara varm eller kallt. Det kanske alltid ska vara fingervarmt om det inget står? Jag tog kallt. Fick ihop två limpor, inte tre. Hade inte grahamsmjöl hemma som jag trodde utan tog lite rågmjöl och vetemjöl i stället. Men det var ett gott bröd...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben