Fredriks sommarröra

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Ta bort potatisen ur detta recept så blir det en riktigt smaskig pastasås.

Ingredienser

  • 500g nötfärs
  • 3 dl gräddfil
  • 5-8 kokta potatisar (gärna färsk eller fast - gårdagens funkar)
  • 3 dl gräddfil
  • ½ gul lök eller purjolök
  • 2-3 msk hackad dill
  • 2-3 msk kalvfond
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i en panna, peppra lite.
    2. Hacka löken och lägg i pannan efter ett tag så den steks med färsen och blir mjuk.
    3. När färsen är genomstekt, häll i gräddfilen, dillen och kalvfonden. Tärna potatisen och häll i pannan.
    4. Rör om så att allting blandas och servera när det blivit varmt.
    5. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lilltimbe 1 mars 2011

    Ser att du har skrivit 3 dl gräddfil på två ställen men de ska bara va 3dl och inte 6dl? :) Annars låter detta riktigt smaskigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben