Mummagod äppelsockerkaka

Tid: 1 timme

Saftigt och smakrikt eget påhitt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Smaksättning
  • 1 äpple
  • 1 msk socker
  • 1½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en kransform. Skala och tärna äpplet som blandas i socker- och kanelblandningen. Smält smöret och tillsätt mjölken.
    3. Vispa socker och ägg pösigt. Vispa ner smör, mjölk och vanillinsocker samt kardemumma. Sist mjölet blandat med bakpulver.
    4. Häll smeten i formen och sprid äppelbitarna över ytan och peta ner dem lätt med en gaffel.
    5. Sätt omgående in på nedersta falsen i ugnen Grädda i ca 40 minuter. Låt svalna lite i formen, stjälp sedan upp den.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 15 min
    12-14
    12

    Kommentarer (1)

    kekke46 18 april 2012

    Hej! Det här var en otroligt saftig och god äppelkaka. En hög femma får du från mig. Kommer att bli en favorit här. Tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben