Kanelkokta äpplen à la Nettan

Serverar: 2 portioner

En snabblagad efterrätt. Servera med lättvispad grädde, glass eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • Drygt ½ dl vatten
  • Ca 1 msk socker
  • Ca 1 msk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Skala och skär äpplen i klyftor. Lägg äppelklyftorna i en kastrull. Tillsätt vatten, socker, kanel.
    2. Koka mjuka på svag värme. Känn med en provsticka när dom är mjuka.
    3. Serveras ljumna eller kalla
    4. Mängden socker och kanel beror lite på hur söta och mogna äpplena är.
    5. Tips: Häll av spadet och frys in för att baka ev äppelsockerkaka vid ett senare tillfälle.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    hnord 22 september 2009

    Gjorde dessa härom dagen. Ganska gott, men barnen åt bara vaniljsåsen..

    hnord 2 oktober 2009

    Hej igen, Gjorde dessa äpplen igen i dag. Mixade dem tillsammans med lite creme fraische och vaniljsocker. Det blev en jättebra puré till bebisen. Den mjuka konsistensen på äpplena är perfekt. Han tål inga klumpar ännu och rivet äpple är för kornigt för honom.

    Sus62 14 oktober 2009

    Hade ganska många äpplen över som ingen riktigt hade lust att förbarma sig över. Jag fick syn på ditt recept och testade med gammaldags vaniljglass till. Toppen!!! Det fanns inte en enda äpplebit över. Tack för ett fint recept. Får högsta betyg av mig och min familj. Enkelt att göra och väldigt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben