Äppelsockerkaka
Serverar:
10 portioner
Tid:
45 minuter
Enkel och väldigt god.
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
75 gram smör
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller grädde
2 stora äpplen
Kanel
Socker
Kokos
Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken och blanda med ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten.
Skär äpplena i tunna skivor. Blanda socker och kanel i en burk med lock, lägg i äpplena och skaka om.
Smörj en form med smör och kokos, häll i smeten och tryck ner äpplena. Grädda i ugn i 175 grader i ca 45 minuter.
Liknande recept
Anna-Lisas äppelsockerkaka
4.9
1 h 15 min
12-14
12
Äppelsockerkaka med dinkelmjöl
45 min
Mummagod äppelsockerkaka
5
1 h
1
Den godaste äppelsockerkakan
4.3
1 h
12-16
14
Kanelkokta äpplen à la Nettan
4
2
3
Äppel- och citronsockerkaka
5
12
2
Mammas äppelsockerkaka
5
1 h
2
Sommarens godaste äppelsockerkaka
4-6
Äppelsockerkaka
14
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!