Lingonmuffins av dinkelmjöl
En mycket god och mättande muffin av lingon, dinkelmjöl, havrekli, honung och fruktsocker.
Ingredienser
6 dl dinkelmjöl (halvgrovt speltmjöl)
3 ägg
3/4 dl havrekli
1 1/2 dl fruktsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl lingon
3 msk honung (mjuk/flytande)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Mosa lingonen med t ex en mixerstav. Tillsätt honungen och rör om med en sked. Blanda ihop de torra ingredienserna - mjöl, havrekli, fruktsocker, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
- Blanda ägg, mjölk, olja och lingonmos i en separat skål. Blanda sedan ihop de torra och de våta ingredienserna och rör om till en slät smet.
- Fördela smeten i en muffinsplåt eller pappersformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)