Lingonmuffins av dinkelmjöl

Serverar: 12 portioner

En mycket god och mättande muffin av lingon, dinkelmjöl, havrekli, honung och fruktsocker.

Ingredienser

  • 6 dl dinkelmjöl (halvgrovt speltmjöl)
  • 3 ägg
  • 3/4 dl havrekli
  • 1 1/2 dl fruktsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl lingon
  • 3 msk honung (mjuk/flytande)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Mosa lingonen med t ex en mixerstav. Tillsätt honungen och rör om med en sked. Blanda ihop de torra ingredienserna - mjöl, havrekli, fruktsocker, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
    3. Blanda ägg, mjölk, olja och lingonmos i en separat skål. Blanda sedan ihop de torra och de våta ingredienserna och rör om till en slät smet.
    4. Fördela smeten i en muffinsplåt eller pappersformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben