Kantarellmuffins på dinkelmjöl

Festligt och gott till te, soppa eller kräftor.

Ingredienser

  • 150 g kantareller
  • Smör till stekning
  • ½ tsk salt
  • 2 msk hackad persilja
  • 6 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 75 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Rensa och skölj svampen och dela den ev. i mindre bitar.
    3. Stek svampen i smör och låt den fräsa en stund tills vattnet dunstat. Salta och blanda med persilja.
    4. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt eller vanlig plåt.
    5. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med svampen och smält smör.
    6. Klicka ut smeten i muffinsformarna och låt stå ca 20 minuter.
    7. Grädda mitt i ugnen i 12 – 18 minuter beroende på muffinsstorlek. Det blir 6 stora eller 12 normalstora.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben