Kantarellmuffins på dinkelmjöl
Festligt och gott till te, soppa eller kräftor.
Ingredienser
150 g kantareller
Smör till stekning
½ tsk salt
2 msk hackad persilja
6 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 st ägg
2 dl mjölk
75 g smält smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Rensa och skölj svampen och dela den ev. i mindre bitar.
Stek svampen i smör och låt den fräsa en stund tills vattnet dunstat. Salta och blanda med persilja.
Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt eller vanlig plåt.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med svampen och smält smör.
Klicka ut smeten i muffinsformarna och låt stå ca 20 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 12 – 18 minuter beroende på muffinsstorlek. Det blir 6 stora eller 12 normalstora.
Liknande recept
Äppelsockerkaka med dinkelmjöl
45 min
Formbröd med dinkelmjöl
4
Bacon pannkakor med dinkelmjöl.
4
Pannkakor med dinkelmjöl och havregryn
5
5
2
Kanelbullar av dinkelmjöl
3 h
Kanelbullar av dinkelmjöl
5
40
2
Lingonmuffins av dinkelmjöl
12
Havretekakor med dinkelmjöl
4
12-15
1
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!