Havsgryta

Serverar: 4 portioner

En smakrik fiskgryta!

Ingredienser

  • 300 g färsk eller djupfryst torsk
  • 1 purjolök, ca 125 g
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 burk musslor, ca 250 g
  • 200 g skalade räkor, ca 1/2 kg oskalade
  • Instruktioner

    1. Tina den djupfrysta fisken något. Skär fisken i bitar.
    2. Skölj och strimla purjolöken. Fräs löken i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om.
    3. Lägg i fisken. Tillsätt grädde, salt, peppar, chilisås och citronsaft. Låt fisken koka på svag värme under lock ca 6-8 minuter.
    4. Låt musslorna rinna av. Blanda ner musslor och räkor. Låt allt bli varmt utan att koka.
    5. Servera med t ex kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dforslund 4 september 2009

    Jag tyckte de va lite smaklös, men sambon sa att de va den inte alls utan bland de bästa han någonsin ätit. Så jag får väl skylla på min förkylning att smaklökarna e kass. Så jag måste ju ge den en andra chans, om inte annat kommer sambon att kräva det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben