Havsgryta

Serverar: 8 portioner

En riktigt festlig och god fiskgryta.

Ingredienser

  • 2 pkt djupfryst torsk
  • 1 st purjolök
  • 4 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl grädde
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk pressad citron
  • 1 kg oskalade räkor eller
  • 400 g skalade räkor
  • finklippt dill
  • Instruktioner

    Hacka purjolöken och fräs den i fett i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Skär den halvtinade fisken i bitar och lägg dem i grytan. Tillsätt grädde, salt, peppar, chilisås och citron. Koka på svag värme under lkock 6-8 minuter. Blanda ner räkorna, men koka nu ej grytan för då blir räkorna sega. Låt allt bli genomvarmt. Strö över dill och servera med pressad potatis och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben