Hawaiikyckling

Måste provas.

Ingredienser

  • Ca 600 g kycklingfilé
  • 1 stor burk ananas i bitar
  • Sås
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 1/4 tsk malen ingefära
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk olja
  • 250 g broccoli i små buketter
  • Garnering
  • Citron i klyftor
  • Lime i klyftor
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 2 ½ cm stora bitar. Häll juicen från ananasen och blanda den med ingredienserna i såsen. Ställ åt sidan.
    2. Hetta upp en wok på kraftig värme tills den ryker. Tillsätt oljan och stek broccolin under omrörning 2 min. Ta upp broccolin.
    3. Tillsätt hälften av kycklingköttet och stek under omrörning 2-3 minuter. Ta upp köttet, stek resten av köttet under omrörning.
    4. För köttet åt sidan och häll i såsen under omrörning.
    5. Koka och rör tills den tjocknat. Lägg i allt; kycklingkött samt ananasbitarna.
    6. Hetta upp och blanda väl.
    7. Servera genast med kokt ris, garnera med citron och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben