Hawaiipizza

Serverar: 2-4 portioner

Detta är en av favoriterna på pizzeriorna runt om i landet. Och visst är det gott med den rökta skinkan, den syrliga ananasen och den salta och krämiga osten.

Ingredienser

  • Bottnar
  • ½ pkt jäst
  • 3½ dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl durumvete
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 dl polenta
  • Fyllning
  • 12-16 ananasringar, gärna färsk ananas
  • 16 halverade cocktailtomater
  • 200 g lättrökt skinka eller kalkon i tunna strimlor
  • 200 g riven gruyére eller goudaost
  • 2-3 tsk torkad oregano
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
    2. Blanda ner olivolja, durumvete och salt i degvätskan. Arbeta in durumvetet tills det blir en smidig deg.
    3. Arbeta degen 4-5 minuter för hand i bunken eller ett par minuter i en matberedare. Låt degen jäsa cirka 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Stjälp upp degen på ett bakbord. Dela degen i fyra bitar. Strö ut lite polenta på bakbordet och kavla eller tryck ut degen i polentan till fyra bottnar (fyra små pizzor), eller två bottnar.
    5. Lägg bottnarna på bakpappersklädda plåtar. Låt bottnarna jäsa ca 10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    6. Fördela ananas, tomat, skinka eller kalkon och ost på pizzabottnarna. Strö till sist över oregano.
    7. Grädda 12-15 minuter eller tills pizzorna ser gyllene och fina ut.

    Liknande recept

    40 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben