Hälsosam hawaiipizza

Serverar: 4 portioner

Hela familjen kommer att älska denna enkla klassiker. Här i en lite mer hälsosam version.

Ingredienser

  • 2 frysta pizzadegar, ca 30 cm i diameter
  • 3 dl passerade tomater på burk
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 5 dl strimlad rökt skinka
  • 5 dl ananas, tärnad
  • 5 dl mozzarellaost, riven
  • Basilikablad till garnering
  • Ruccolablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg båda pizzabottnarna på plåtar och låt dem tina cirka 20 minuter.
    2. Sätt ugnen på 220 grader. Bred 1 dl passerade tomater på varje pizzabotten, se till så att tomaterna breds ända ut i kanten. Krydda med svartpeppar och strö över oregano.
    3. Fördela skinka och ananas över båda bottnarna. Fördela mozzarellaosten ovanpå. Krydda med svartpeppar.
    4. Sätt in i ugnen och grädda 20 minuter tills pizzadegen är gyllene. Om pizzorna står på olika nivåer i ugnen, byt plats efter tio minuter.
    5. Ta ut pizzorna ur ugnen och garnera med basilika och ruccola. Skär i bitar och servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben