Kokos ugnspannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

God och söt ugnspannkaka

Ingredienser

  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Socker efter behag
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser. Häll smeten i en baklåtsbeklädd långpanna. Lägg klickar av smör i smeten (kan lämnas bort ifall man vill ha en lättare variant). Grädda pannkakan ca 30 minuter i 200 grader. Servera med glass, grädde, sylt eller bara som sådan.
    2. Istället för 4 dl vetemjöl brukar jag ha 2 dl kornmjöl och 2 dl vetemjöl. För att göra kokossmaken starkare kan man också ha 8 dl kokosmjölk och ingen vanlig mjölk. Det går alltså att göra receptet både lyxigare och hälsosammare!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mariakocken1 8 mars 2010

    Tack! Det var ett bra recept!

    Sork 5 februari 2011

    Jättegott! Har gjort den två gånger. Ansra gånger med ´bitar av färsk ananas i - jummy! Tack för ett härligt och användbart recept. Förtjänar en 7:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben