Ett alldeles underbart och lite annorlunda kycklingrecept. Kycklingfilé i mycket lyckad kombination med saffran och kräftstjärtar. Från Viktväktarnas fågelkokbok.
Ingredienser
4 kycklingfiléer à 125 g
2 tsk olja
4 portioner kokt ris (ca 240 g)
1 burk (170 g avrunnen vikt) kräftstjärtar
1 dl lag från kräftstjärtarna
1 dl vitt vin
½-1 pkt saffran
2 dl fraiche (max 8 %)
3 msk ljus såsredning
1 stort knippe hackad dill
Salt
Peppar
Dill
Instruktioner
- Stek kycklingfiléerna i olja. Krydda dem väl med salt och peppar. Efterstek på svag värme i ca 10 minuter.
- Blanda kräftlag, vin och saffran i en kastrull och koka upp. Blanda försiktigt ner fraiche och redning. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad dill och kräftstjärtar.
- Bottna med ris i en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna över och täck med kräftsåsen. Gratinera i 225° i ca 10 min. Garnera med dill.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gott! Då jag viktväktar så räknade jag och det blev 6,5 per portion. Har du VV-recept så lägg gärna ut dem med poäng per portion för det är många som har svårt / eller tycker det är jobbigt att räkna.