Helgkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ett alldeles underbart och lite annorlunda kycklingrecept. Kycklingfilé i mycket lyckad kombination med saffran och kräftstjärtar. Från Viktväktarnas fågelkokbok.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer à 125 g
  • 2 tsk olja
  • 4 portioner kokt ris (ca 240 g)
  • 1 burk (170 g avrunnen vikt) kräftstjärtar
  • 1 dl lag från kräftstjärtarna
  • 1 dl vitt vin
  • ½-1 pkt saffran
  • 2 dl fraiche (max 8 %)
  • 3 msk ljus såsredning
  • 1 stort knippe hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfiléerna i olja. Krydda dem väl med salt och peppar. Efterstek på svag värme i ca 10 minuter.
    2. Blanda kräftlag, vin och saffran i en kastrull och koka upp. Blanda försiktigt ner fraiche och redning. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad dill och kräftstjärtar.
    3. Bottna med ris i en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna över och täck med kräftsåsen. Gratinera i 225° i ca 10 min. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tina62 5 september 2008

    Gott! Då jag viktväktar så räknade jag och det blev 6,5 per portion. Har du VV-recept så lägg gärna ut dem med poäng per portion för det är många som har svårt / eller tycker det är jobbigt att räkna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben