Fylld helgkyckling

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Himla gott och fylligt med ett gott rött vin till.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 200 g rökt skinka på bit
  • 1½ dl créme fraiche
  • Ca 1 dl chilisås
  • 2 dl ketchup
  • 1 hackad röd paprika
  • ½ liten burk inlagda soltorkade tomater
  • Färsk basilika
  • Färsk oregano
  • Tandpetare
  • Salt
  • Blandad peppar
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Gör ett snitt i mitten av dem och bryn dem en stund utan fyllning i oljan från de soltorkade tomaterna
    3. Röran: Tärna skinkan, hacka paprikan fint. Hacka tomaterna fint. Blanda i creme fraichen med chillisåsen och ketchupen.
    4. Krydda med salt peppar och färska örter häll i lite av inläggningsoljan med örter från soltorkade tomaterna. Klicka i blandningen i den brynta kycklingarna och lägg allt i en ugnsfast form
    5. Servera med ris och en god grönsallad med hyvlade morötter och en dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben