Helstekt fläskfilé med örter & bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkelt och mycket gott

Ingredienser

  • 1 stor fläskfilé, ca 550 g
  • 1 tsk italiensk salladskrydda el. örtsalt
  • 2 krm paprikapulver
  • 2-3 tsk blandade fraanska örter
  • 4 msk gräslök
  • 4 msk persilja
  • 1 pkt bacon
  • Instruktioner

    1. Krydda köttet. Rulla och klappa in med kryddgrönt. För ihop köttet till en jämn och fin fason och vira in i bacon, som ska täcka hela filén. Lägg den på folie, plåt eller i en gratängform. Stek på ugnens nedersta fals ca. 35 min, i 200 grader. Låt köttet vila under folie 5-10 min. innan det skärs upp.
    2. Serveras med Pressad potatis, broccoli, juliennegrönsaker och senapssås.
    3. Juliennegrönsaker och såsen finns bland mina andra recept

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben