Hemlig kladdkaka

Serverar: 1 portioner

En kladdkaka att äta med gott samvete. Helt utan ägg, vanligt socker och vetemjöl. Den hemliga ingrediensen är nämligen svarta bönor. Tro det eller ej, men smarrig blev den!

Ingredienser

  • 1 burk kokta svarta bönor, 400 g
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 3 msk kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl agavesirap, 70 g
  • 4 msk havregrädde
  • 1 dl hackade paranötter
  • Kokosolja och eventuellt kokosflingor till formen
  • Pensling
  • 50 g mörk choklad, 70%
  • Tillbehör
  • Eventuellt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Mixa bönorna, använd gärna en matberedare. Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna. Mixa till en slät smet. Vänd ner de hackade paranötterna i smeten.
    3. Smörj en form med kokosolja, och strö med lite kokosflingor om du vill. Bred ut smeten i en fyrkantig form med sidorna 23x23 cm, eller i en rund form som mäter 23-26 cm i diameter.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna.
    5. Smält chokladen och pensla över kakan när den svalnat. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i fina bitar. Servera bitarna eventuellt med lite vispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben