En kladdkaka att äta med gott samvete. Helt utan ägg, vanligt socker och vetemjöl. Den hemliga ingrediensen är nämligen svarta bönor. Tro det eller ej, men smarrig blev den!
Ingredienser
1 burk kokta svarta bönor, 400 g
1 dl havregryn
2 msk kakao
3 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
½ dl agavesirap, 70 g
4 msk havregrädde
1 dl hackade paranötter
Kokosolja och eventuellt kokosflingor till formen
Pensling
50 g mörk choklad, 70%
Tillbehör
Eventuellt vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa bönorna, använd gärna en matberedare. Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna. Mixa till en slät smet. Vänd ner de hackade paranötterna i smeten.
- Smörj en form med kokosolja, och strö med lite kokosflingor om du vill. Bred ut smeten i en fyrkantig form med sidorna 23x23 cm, eller i en rund form som mäter 23-26 cm i diameter.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna.
- Smält chokladen och pensla över kakan när den svalnat. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i fina bitar. Servera bitarna eventuellt med lite vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)