Hemmagjord rödbetssallad

Väldigt mycket hälsosammare än den man köper färdig, som innehåller en massa konstiga tillsatser.

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 1 äggula
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 ½ dl rapsolja (kan ev. byta ut max 1/4 mot olivolja)
  • ½ msk färskpressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna med skalet på i 35-50 minuter, beroende på storlek. Gnid av skalet på rödbetorna under rinnande kallt vatten. Tärna rödbetorna och lägg dem i en bunke som får stå i kylen tills de är ordentligt kalla.
    2. Ta fram resten av ingredienserna i god tid så att de blir rumstempererade. Lägg äggula, senap, salt och peppar i en bunke. Lägg en fuktig trasa eller handduk under bunken så att den inte åker omkring när man vispar. Vispa ihop ordentligt, gärna med elvisp. Börja sedan försiktigt droppa i oljan under ständig vispning. När du märker att såsen börjar tjockna kan du hälla i oljan lite fortare. När ca 3/4 av oljan är ivispad hälls citronsaften i. Vispa sedan ner resten av oljan.
    3. Blanda ner en "lagom" mängd sås med rödbetorna. Det är lite av en smaksak hur mycket sås man vill ha tycker jag. Prova dig fram! Håller ca 4 dagar i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben