Hemmagjord Kebab

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och lätt att göra. Brukas älskas av stora som små.

Ingredienser

  • Isbergssallad
  • 3 tomater
  • ½ gurka
  • 1 liten purjolök
  • 3-3½ hg rostbiff, med extra grillkrydda
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl crème fraiche
  • Ca 1 msk soja
  • 1 dl vitt vin ( kan bytas mot mjölk)
  • Ev mer grillkrydda eller kebabkrydda
  • 4 port ris
  • Instruktioner

    1. Koka riset.
    2. Medan riset kokar: Skär sallad, tomat, gurka och purjo i lagom stora bitar inte för smått. Lägg i en stor salladskål. Halva skålen skall vara fylld, inte mer. Koka ihop rostbiffen, grädden, crème fraichen, soja och vinet. Smaka av, tillsätt mer grillkrydda/kebabkrydda om det behövs. Lägg i riset på salladen och häll sedan över såsen.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben