Hemmagjord tartarsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

En god tartarsås, gjord på hemmagjord majonnäs (köpt funkar också. Underbart god och lätt att göra!

Ingredienser

  • Majonnäs
  • 2 äggulor
  • 3 tsk citronsaft
  • 2½ dl rapsolja (eller annan neutral matojla)
  • 1 krm salt
  • 1 krm vit peppar
  • Tartarsås
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk smörgåsgurka
  • 10 syltlökar
  • 1 krm persilja
  • 1 krm chillipulver
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Majonnäs: Vispa för hand ihop, äggulor, vitpeppar, citronsaft och salt i en ren bunke. Vispa tills röran är ljus och slät.
    2. Vispa sedan i oljan, LITE i taget. Vispa noga, den ska bli "fluffig". Upprepa tills all olja är inblandad och den är fast.
    3. Tartarsås: Hacka persilja, smörgåsgurka och syltlök i mindre bitar, ca 0,5 x 0,5 cm.
    4. Blanda ner dijonsenapen i majonnäsen. Blanda ner de hackade ingredienserna. Smaksätt med kryddor, efter smak.

    Liknande recept

    4
    5 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben